10 Συμβουλές για μια επιτυχημένη συμμετοχή σε έκθεση

Όταν η εταιρεία σας ξοδεύει χρήματα, χρόνο και προσπάθεια για να παρουσιάσει ένα περίπτερο σε μια έκθεση, είναι ζωτικής σημασίας να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Ο προσεκτικός σχεδιασμός και έρευνα μπορούν είναι καθοριστικοί παράγοντες προς την επίτευξη μίας επιτυχημένης παρουσίας στην επόμενη εμπορική σας έκθεση.

Αυτό το άρθρο θα αναδείξει τους τρόπους για την προσέλκυση επισκεπτών στο περίπτερο σας, μεθόδους για να προγραμματίσετε μια επιτυχημένη έκθεση και να εξερευνήσετε μερικές από τις καλύτερες ιδέες.

Προσέλκυση επισκεπτών στο περίπτερό σας

Μια εμπορική έκθεση είναι ένας τόπος όπου συναντώνται οι αγοραστές και οι πωλητές. Ένας θετικός παράγοντας είναι ότι οι επισκέπτες που έρχονται σε μια έκθεση βρίσκονται σε μία διερευνητική κατάσταση, θέλουν να μάθουν για τις τελευταίες τάσεις της αγοράς, και μέσα σε αυτές τις τελευταίες και καλύτερες προσφορές που διαθέτετε.

Ένα πρόβλημα είναι το μέγεθος του ανταγωνισμού που έχετε στο άμεσο περιβάλλον. Ο τρόπος για να ξεπεραστεί το πρόβλημα είναι να ληφθούν μέτρα ώστε οι αγοραστές να αντιληφθούν την παρουσία σας στην έκθεση και να επισκεφθούν οπωσδήποτε το περίπτερο σας.

Παρακάτω εμφανίζονται 10 επιτυχημένες συμβουλές που αφορούν την συμμετοχή σας σε μία έκθεση και έχουν στόχο την προσέλκυση των επισκεπτών στο περίπτερο σας.

Η παλιά επιχειρηματική παροιμία “location, location, location” (“τοποθεσία, τοποθεσία, τοποθεσία”) βρίσκεται και εδώ όπως και οπουδήποτε αλλού. Οι περισσότερες εμπορικές εκθέσεις θα προσφέρουν περίπτερα με προνομιακή θέση και με επιπλέον χρέωση.

Αν είστε πρόθυμοι να ξοδέψετε το επιπλέον κόστος, εξετάστε την περίπτωση αυτή όσο νωρίτερα μπορείτε. Οι καλές θέσεις των περιπτέρων των εμπορικών εκθέσεων ξεπωλούνται γρήγορα. Μερικές από τις κορυφαίες θέσεις είναι κλεισμένες από πολύ νωρίς, έτσι χρειάζεται να σκεφτείτε από σήμερα ακόμη και για το επόμενο έτος.

Επίσης, εάν σχεδιάζετε να συμμετέχετε σε μια εμπορική έκθεση επαναληπτικά κάθε χρόνο, η θέση του περιπτέρου σας είναι κάτι που μπορείτε να διαπραματευτείτε ισχυρά με το συγκεκριμένο επιχείρημα.

Οι επισκέπτες προσελκύονται από καλαίσθητα περίπτερα. Χρησιμοποιήστε φωτεινά χρώματα και βάλτε προσπάθεια στο σχεδιασμό του περιπτέρου σας. Η εμφάνιση / σχεδιασμός θα κάνει όλη τη διαφορά μεταξύ των επισκεπτών που σταματούν ή περπατούν κοντά στη θέση σας.

Κάνετε τα μηνύματά σας σαφή και ικανά να τα βλέπετε από κάθε κατεύθυνση καθώς και κοντά και μακριά. Χρησιμοποιήστε σαφή σήματα και βέλτιστο φωτισμό.

Εκτός από τη σωστή εμφάνιση και τον ελκυστικό σχεδιασμό, το περίπτερο σας πρέπει να είναι προσιτό.  Τα χαμογελαστά πρόσωπα των συνοδών του περιπτέρου είναι σημαντικά.

Σημαντικό να υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικές επιλογές στην εμφάνιση του περιπτέρου ώστε να προσελκύσετε διαφορετικούς ανθρώπους.

Πολλοί επισκέπτες συλλέγουν ενημερωτικά φυλλάδια και υλικό ανάγνωσης.

Άλλοι κατά την επίσκεψή τους συλλέγουν επιτόπου τις πληροφορίες που χρειάζονται και θα ήθελαν να δουν μια επίδειξη βίντεο σε οθόνη ή tablet.

Πολλοί θα θέλουν να ασχοληθούν με το προσωπικό του περιπτέρου και να κάνουν ερωτήσεις. Βεβαιωθείτε ότι είναι διαθέσιμο όλο το προσωπικό ανά πάσα στιγμή.

Μία καλή μέθοδος είναι να έχετε έναν βασικό οικοδεσπότη που είναι εκπαιδευμένος να απαντά σε μερικές απλές ερωτήσεις και να κατευθύνει τους επισκέπτες σε ποιο εξειδικευμένο προσωπικό του περιπτέρου σας.

Επίσης, θα μπορούσατε να δοκιμάσετε να χρησιμοποιήσετε διασκεδαστές, όπως ένα μοντέλο, έναν τραγουδιστή, ή έναν άλλο διασκεδαστή που ταιριάζει με το πρόσωπο της εταιρείας σας ή το θέμα του περιπτέρου σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε επισημάνει τις ειδικές προσφορές σας ώστε οι επισκέπτες να γνωρίζουν ότι πρέπει να αγοράσουν στην επίδειξη για να λάβουν την έκπτωση ή την ειδική προσφορά. Βεβαιωθείτε ότι η εμφάνιση σας είναι ξεχωριστή και πολύ ξεκάθαρη.

Όλοι θέλουν να κερδίσουν κάτι. Οι διαγωνισμοί, τα παιχνίδια ή και τα βραβεία θα προσελκύσουν μεγάλο πλήθος στο περίπτερο σας.

Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα σύστημα καταγραφής των στοιχείων επικοινωνίας του κάθε επισκέπτη.

Προσφέρετε σνακ και ποτά. Τα ποτά σας και τα προσφερόμενα σνακ θα πρέπει να ευθυγραμμίζονται με την κουλτούρα ή το θέμα της επιχείρησής σας. Τα μπουκάλια νερού και οποιαδήποτε άλλη συσκευασία θα πρέπει να συνοδεύονται από την επωνυμία σας ή την επαγγελματική σας κάρτα, για να τους υπενθυμίσετε από πού τις έλαβαν.

Προσφέρετε κάτι πολύτιμο στους παρευρισκόμενους. Αυτό μπορεί να είναι κάτι σαν μια λευκή βίβλο για την κατάσταση της αγοράς, με κατάλογους προϊόντων και τις νεότερες τάσεις του κλάδου σας. Ανάλογα με την έκθεση και εάν οι περισσότεροι επισκέπτες δεν είναι ντόπιοι, μπορείτε να προσφέρετε πληροφορίες για την περιοχή, όπως κορυφαία μέρη για δείπνο.

Θα πρέπει να έχετε ήδη ένα marketing plan κοινωνικής δικτύωσης για την εμπορική σας έκθεση. Ένας τρόπος για να χρησιμοποιήσετε τα κοινωνικά μέσα είναι να συμμετέχετε με άτομα που έχουν κάνει check in στο χώρο ή μνημονεύονται στα social media της έκθεσης. Προσκαλέστε τους στο περίπτερο σας και προσφέρετε ένα ειδικό κίνητρο μέσω των κοινωνικών δικτύων.

Τα διαφημιστικά προϊόντα και δώρα με επώνυμα σήματα είναι βασικότατα σε εκθέσεις.

Ωστόσο, η σωστή επιλογή των διαφημιστικών προϊόντων που θα δώσετε θα εξασφαλίσει ότι η επένδυσή σας αξίζει τον κόπο.

Βεβαιωθείτε ότι το διαφημιστικό δώρο που επιλέγετε είναι κάτι σχετικό με το εμπορικό σήμα σας και οπωσδήποτε πρέπει να είναι χρήσιμο για τον καταναλωτή. Αυτός είναι ο καλύτερος συνδυασμός για να διασφαλίσετε ότι τα δώρα θα διατηρηθούν για μεγάλες χρονικές περιόδους

 

Ολοκληρώνοντας

Η πραγματοποίηση μιας επιτυχημένης συμμετοχής σε μία εμπορική έκθεση προϋποθέτει μεγάλο και σωστό προγραμματισμό. Δεδομένου ότι οι εμπορικές εκθέσεις είναι συχνά κίνδυνος λόγω του αυξημένου κόστους, είναι επιτακτική ανάγκη να κάνετε τα μέγιστα δυνατά για να εξασφαλίσετε την επιτυχία σας.

Τα περισσότερα από τα 10 σημεία που αναφέραμε απαιτούν έρευνα και σχεδιασμό αρκετό χρόνο πριν από την πραγματοποίηση της έκθεσης. Εάν συμμετέχετε τακτικά σε εμπορικές εκθέσεις θα έχετε ήδη μία σχετική εμπειρία, αλλά ακόμα και έτσι βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε συνεχώς να καινοτομείτε και να βελτιώνεστε.